Makalede Neler Var
Bedava Amazon AWS Hesabı; Son zamanlarda en çok araştırılan ve merak edilen Amazon, pek çok kişi tarafından kullanılmaktadır. Ücretsiz amazon AWS hesabı hakkında merak edilenleri sizler için paylaştık. Herkesin en çok merak ettiği ve araştırdığı konuların başında gelen Amazon Web Services, yani kısa ismiyle bedava AWS hesap açmaya dair araştırma yaptık. Bedava Amazon AWS hesabı almak için yapman gerekenleri anlatıyoruz.
Vodafone Trendyol 15 GB Kampanyası Nasıl kullanılır?
Bedava Amazon AWS Hesabı 2023
Çok zor gibi görünen ancak doğur adımları takip ettiğin zaman oldukça kısa ve basit bir işlem olan bedava AWS hesap açma işlemini senin için araştırdık. Sen de bedava Amazon AWS hesabı oluşturarak 12 ay ücretsiz AWS Tier hesap açabilir ve Amazon tarafından sunulan pek çok hizmeti tam 1 yıl boyunca ücretsiz bir şekilde kullanma şansına sahip olabilirsin. Eğer hazırsan yapman gereken işlemleri sırasıyla anlatıyoruz. Eğer aklına takılan bir yer ya da diğer okuyucularımız için bir önerin olursa yazımızın en alt kısmında bulunan Yorumlar alanında paylaşabilirsin.
Son zamanların dev şirketi olan Amazon’un, Bedava Amazon Prime Hesapları başta olmak üzere pek çok hizmetini kullanmak için belli bir ücret ödemen gerekiyor. Ancak bütçesi yeterli olmayan ya da bu tür hizmetlere para vermek istemeyen kişiler de bedava Amazon AWS hesabı açma işlemlerini merak ederek araştırıyor. Bedava AWS hesap açma işlemi yapmak için Amazon AWS ana sayfasına giriş yaptıktan sonra “Create Free Account” butonuna tıklamamız ve hesap oluşturma adımına ilerlememiz gerekiyor. Sonrasında, kuracağımız sunucu hizmeti içerisinde yer almakla birlikte, tam 12 ay boyunca ücretsiz olarak yararlanabileceğin AWS hesabına giriş yapacağın kullanıcı adı ve şifreni girerek ilerleyebilirsin.
Bedava AWS Hesap Açma
Karşımıza çıkacak olan yeni sayfada, kullanacağın hesap türümüzü belirleyerek senden istenen bilgileri doldurmalısın. Bu bilgileri doldurduktan sonra da hesabına bir ödeme yöntemi tanımlaman isteniyor. Bu aşamada Bedava Kredi Kartı Numaraları üzerinden ya da kendine ait kredi/banka kartını buraya tanımlayabilirsin. İlk 1 yıl boyunca ücretsiz olarak kullanma imkanı sağlasa da hesap oluşturma aşamasında bir kredi ya da banka kartı eklemek zorunlu tutuluyor. Kart ekleme adımında, kartın geçerli olduğunun teyit edilmesi için 1$’lık bir provizyon çekme işlemi yapılıyor; sonrasında da bu tutar hesabınıza geri yatırılıyor.
Kart ekleme işlemini tamamladıktan sonra SMS doğrulaması yapmak için cep telefonu numaranı yazman; ondan sonra da kimlik doğrulama işlemini tamamlaman gerekiyor. Bu adımları tamamladıktan sonra bedava Amazon AWS hesabı açmak için ücretsiz planı seçerek devam edebilirsin. Hesabını açmadan önce de son olarak kişisel deneyimlerini paylaşman isteniyor. Burada senin için en uygun seçeneği ya da seçenekleri işaretleyerek gönderebilirsin. Bu sayede bedava AWS hesabı açma adımları tamamlanmış oluyor. Şimdi de geri kalan işlemlere beraber bakalım.
Amazon AWS Bedava Hesaplar
Yukarıda bedava Amazon AWS hesabı oluşturmak için gerekli adımları tamamladıktan sonra, bu hesaplara giriş yapabilmek için ekranın sağ üst köşesinde bulunan “Sign In To The Console” butonuna tıklayarak giriş sayfasına ilerleyebilirsin. Bu sayfa üzerindeki seçenekler arasında da “Root User” seçeneğini işaretleyerek bedava Amazon AWS hesabı oluşturma aşamasında verdiğin e-mail adresin ve hesap şifren ile AWS Console ekranına giriş yapabilirsin. Bu aşamada bir not düşmek istiyoruz: Bedava Amazon AWS hesabı oluşturduktan sonra, hesabının aktifleşme süresi bazen 30 dk kadar sürebilir. Bu süre zarfında AWS hizmetlerini kullanamazsan endişelenmene hiç gerek yok.
Bedava AWS hesap açtıktan sonra da Amazon Web Services üzerinden senin kullanmana imkan sağlanan sanal sunucuyu oluşturmak ve ardından, WordPress tabanlı olur veya PHP ile kendi siteni de oluşturabilirsin, internet siteni hazırlayarak, nesnelerin interneti, e-posta sunucusu ve daha pek çok AWS servisini tam 1 yıl boyunca bedava kullanmaya başlayabilirsin. Konu hakkında merak ettiğin tüm sorular için yazımızın altında bulunan Yorumlar kısmında sorabilirsin. Bu sayede Amazon AWS üzerinden sana sunulan 100’den fazla ürünü ücretsiz bir şekilde deyimleme fırsatı elde etmiş oluyorsun.
Amazon AWS Free Hesap
Burada kullanmak istediğin ürün türüne göre de üç farklı ücretsiz teklif sana sunuluyor. Bunlardan birisi ücretsiz denemeler yapabileceğin, kısa süreli bedava Amazon AWS hesabı açarak ürünlere göz atman ve istediğin hizmeti etkinleştirdiğin zaman hemen kullanmaya başlayacağın hizmetler oluyor. Sonrasında da tabii herkesin merak ettiği 12 ay ücretsiz AWS üyeliği açarak, yukarıda anlattığımız kayıt işlemini başarıyla tamamladıktan sonra tam 12 ay boyunca ücretsiz faydalanabileceğin hizmetlerden oluşuyor. Son olarak da her zaman ücretsiz olarak sunulan ve süre kısıtlaması olmaksızın sunulan, bütün AWS kullanıcıları tarafından erişilebilir olan hizmetler yer alıyor.
12 Ay boyunca ücretsiz olarak yararlanabileceğin AWS hizmetlerini görebilmek için, yeni bir bedava Amazon AWS hesabı açman ve kayıt işlemini tamamlaman yeterli oluyor. Bu hizmetlerin kullanmaya başlama tarihi, senin AWS hesabını oluşturduğun tarih oluyor. Ücretsiz hizmetlerden, sadece kullanım sınırını aştığın zaman ya da standart kullandıkça öde hizmeti gibi hizmetleri kullandıkça ödeme çıkıyor.
AWS Free Tier
Amazon Web Services tarafından her zaman ücretsiz olarak sunulan hizmetlerde ise yukarıda bedava Amazon AWS hesabınızın ücretsiz kullanım süresi dolsa dahi, bu hizmetlerin kullanım hakkı devam ederek. Hem yeni hem de eski bütün AWS müşterileri bu hizmetlerden bedava yararlanma şansı elde ediyor.
Deneme hizmetlerinde de sana pek çok hizmetin ücretsiz kullanım teklifleri sunularak, ilk kullanım tarihinden itibaren geçerli olmak üzere her uygulamaya göre değişken sürelerde bedava kullanım hakkı veriliyor. Buradaki bedava kullanım hakkı bittiği zaman standart kullandıkça öde hizmet bedelini ödeyerek yine bu servisleri kullanmaya devam edebilirsin.
AWS Hesap Açma Nasıl Yapılır?
Bedava Amazon AWS hesabı açtıktan sonra pek çok servisin ücretsiz kullanım hakkı, küresel bölgeler genelinde sunulan teklif içerisinde belirtilen hizmetler için geçerli oluyor. AWS Ücretsiz Kullanım hakkı verdiği uygulamalarda, her ay dünya üzerindeki bütün bölgelerdeki kullandığınız toplam miktar hesaplanır ve faturana buna göre yansıtılır. Buradaki ücretsiz kullanım hakkı biriktirilemiyor ve AWS ücretsiz kullanım hakkı da şu an için AWS GovCloud (ABD) Bölgelerinde* veya Çin (Pekin) bölgesinde izin veriliyor.
Amazon AWS Hesabı Nedir?
Hesap çok yaygın olan bir bulut platformudur.
Amazon Hesabı Kaç Günde Tamamen Silinir?
Silme işlemini yaptıktan 90 gün sonra hesap silinir.
Amazon Prime Deneme Süresi Kaç Gün?
30 gün